Wakandában játszódó sorozat készül a Disney+-ra


2021 február 2. 12:06

A Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler új szerződést írt alá a Disney-vel, amelynek köszönhetően kicsit jobban megismerhetjük majd Wakandát.

A Disney ötéves szerződést kötött Coogler produkciós cégével, a Proximity Media-val, amelynek olyan írók és kreatívok is részesei, mint például Sev Ohanian, az Oscar-díjas zeneszerző, Ludwig Göransson, Archie Davis, Peter Nick és Coogler felesége, Zinzi. Ennek az együttműködésnek a legelső projektje a Wakandában játszódó Disney + sorozat lesz. A képzeletbeli, afrikai országot Coogler 2018-ban keltette igencsak látványosan életre a Fekete Párduc című filmben. Coogler fog felelni a várhatóan 2022 júliusában bemutatásra kerülő folytatásáért is. Ami a jövőbeni projekteket illeti, a megállapodás lehetővé teszi a Proximity Media számára, hogy televíziós műsorokat készítsen a Disney bármely részlegének.

Bob Iger, a Disney jelenlegi elnöke nyilatkozatában méltatta a rendező és író munkásságát és azt, amit a Fekete Párduccal ért el. “Ryan képes volt az emlékezetes és jelentőségteljes módon életre keltett, úttörő történetével és ikonikus karaktereivel egy vízválasztó kulturális pillanatot teremteni. Izgatottan várjuk, hogy megerősítsük kapcsolatunkat, és várom, hogy újabb nagyszerű történeteket meséljünk el Ryan-nel és csapatával együtt.”

A wakandai történetről még nem lehet sok mindent tudni, de feltehetően a széria arra az alapra fog építeni, amelyet Coogler a Fekete Párduccal és a készülő folytatással egyaránt megalapozott. Azonban bizonyosan sokat kell várni a megjelenésig, hiszen a Disney már teletűzdelte sorozatokkal streaming szolgáltatását. Olyan műsorok lesznek láthatóak a közeljövőben mint a WandaVision után bemutatásra kerülő Sólyom és a Tél katonája, majd a Loki és a Hawkeye. Ezeket követi még idén a Ms. Marvel és a What If...?. Illetve egy rakat másik show is már bejelentésre került (Moon Knight, She-Hulk, The Guardians of the Galaxy Holiday Special, Secret Invasion, Ironheart, Armor Wars, I Am Groot).Szólj hozzá