Végül a Tenet bemutatóját is elhalasztották


2020 június 16. 11:37

Nem csak a Tenet, de a Wonder Woman 1984 premiere is csúszik.

Végül Christopher Nolan szuperprodukcióját is utolérte az elkerülhetetlen. A koronavírus miatt a Tenet végül csak július 31-én kerül a mozikba a tervezett július 17-ei dátum helyett, ami valljuk be még nem a világ vége. Azt a plusz két hetet már féllábon is kibírjuk...Reméljük további halasztásra nem lesz szükség és újra kitárják kapuikat addigra a mozik. Persze ezt a döntést a vírus terjedésének fényében a kormányok fogják meghozni.
Az Egyesült Államokban már kétmillió felett van a fertőzöttek száma és a Johns Hopkins Egyetem koronavírus-nyomonkövetője szerint minden nap körülbelül újabb 20 ezer esetet regisztrálnak. Brazíliában, Oroszországban és Indiában szintén tombol a járvány és a déli féltekén is egyre több a koronavírusos beteg. Így még idehaza és Európa-szerte nem okozna gondot a mozik újranyitása, addig a tengeren túlon még lehet kissé korai lenne. Ugyan a kisebb filmszínházak és művészmozik már sok helyen megnyitották kapuikat a közönség előtt, addig a nagyobb mozihálózatok újranyitásához szükség van olyan filmekre, amik bevonzzák az embereket. A Tenetnek még a vírus ellenére is vélhetően igencsak szép nézőszáma lenne. Akárcsak a Disney legújabb élőszereplős meséjének, a Mulannak, amelynek július 24-én lesz a bemutatója. A nagyobb mozihálózatok nagy valószínűséggel ezzel a két filmmel indítják majd újra a gépezetet.

A Warner Bros. egy másik várva várt produkciójának premiere is változott. A Wonder Woman 1984 eredetileg 2019 decemberében került volna a mozikba, de a Star Wars IX. része miatt inkább 2020 márciusára ütemezték a megjelenését. Ezt a koronavírus miatt elhalasztották június 4-re, amit tovább toltak augusztus 13-ra. Most ismét egy újabb időpontot kapott, mégpedig október 2-át (nálunk október 1).  Remélhetőleg a “rettegett” második hullám nem akkor tervezi felütni a fejét.Szólj hozzá