Hirdetés

Unod már a YouTube hirdetéseit? Mutatjuk mit tehetsz!


2019 november 28. 11:46
Hirdetés

Ha unod a YouTube állandóan felugró Prémium csomagot hirdető ablakát és az idegesítő reklámokat, akkor itt a megoldás.

Nyilvánvalóan a YouTube prémium szolgáltatását nem máshol, mint az egyik legnagyobb videomegosztó felületen, azaz a YouTube-on érdemes reklámozni. De lehetséges, hogy az idegesítő felugró ablak már soha nem fog eltűnni? Csak akkor, ha a felhasználó ténylegesen előfizetővé válik? Végül is nem semmi üzleti cselfogás: idegesítsük addig a felhasználót, amíg már nem bírja tovább cérnával és inkább előfizet csak azért, hogy többet ne kelljen látnia a nyavalyás hirdetést. Merthogy az egyre többször masírozik a képébe a látogatóknak. Minden alkalommal, amikor megnyitásra kerül a YouTube alkalmazás vagy böngészőből érik el az oldalt. És természetesen ott vannak még a videókba ágyazott hirdetések is. De mit lehet tenni ellenük?

Első megoldás. Elő lehet fizetni. Nem kerül eget rengetően nagy összegbe a Prémium tagság. Az ígért 1 hónapos ingyenes próbaidőszakot követően havi szinten 1790 forintot kell fizetni, amit bármikor le lehet mondani. Ezért az összegért hirdetésmentesen nézhetőek a tartalmak, letölthetővé válnak a videók, elérhető a YouTube Music és a háttérben is működik a folyamatos lejátszás (másik app használata közben vagy kikapcsolt képernyőnél). A fontosabb információk ide kattintva találhatóak. 

Második lehetőség, az AdBlock használata böngészőben. Bővítményként bárki letöltheti ingyenesen. AdBlockkal a YouTube videók megszakítások és idegesítő reklámok nélkül nézhetőek. Lehetőség szerint fontosabb tranzakciókat és munkafolyamatokat ne hajtsunk végre, ha be van kapcsolva az AdBlock, mert akár a fontosabb felugró ablakokat is letilthatja. Ilyen esetben felfüggeszthető a bővítmény használata az adott vagy az összes oldalon. Az AdBlock alkalmazása letölthető iOS és Android rendszerű eszközökre.

Harmadik megoldás abban az esetben, ha főként hazai videósok munkáira kíváncsi a felhasználó, az OCTV használata. Az oldalon beágyazott YouTube videókban nincsenek idegesítő reklámok, így megszakítás nélkül nézhetőek végig a tartalmak, amellett, hogy az adott videósnak ugyanúgy nézettség generálódik. A YouTube Prémium szolgáltatását hirdető ablakocska sem jelenik meg egyszer sem a felületen. Az oldalon található tartalmakat ingyenesen, regisztráció nélkül bárki megnézheti. Mi több olykor még egy-egy hasznosabb cikk is megfordul az oldalon. Igen, saját pályán történik az önfényezés...A Google-től tanultuk.

Ha vannak még ötletek és trükkök, hogy miképpen küszöbölhetőek ki a felbukkanó hirdetések a legnagyobb tartalomszolgáltató, azaz a YouTube felületén, akkor írjátok meg kommentben!Szólj hozzá