Hirdetés

Több mint egy tucat új Marvel-alkotás érkezik


2019 november 26. 13:30
Hirdetés

Ha azt gondoltad, hogy az eddigi Marvel-produkciók száma már-már túlzóan sok volt, akkor készülhetsz az elkövetkező fázisokra, mert nincs megállás a képregényes univerzumban, temérdek alkotás várható 2023-ig.

A negyedik fázis első produkciója a Budapesten forgatott Fekete Özvegy lesz, amelynek 2020. április 30-án lesz a premierje. Várhatóan december elején láthatjuk az első trailert is a filmről, amelyben a címszereplőt ismét Scarlett Johansson alakítja olyan színészek oldalán mint Rachel Weisz, David Harbour és Florence Pugh. Natasha Romanoff ezúttal Taskmasterrel küzd meg, aki képes ellenfeleinek mozgását, mozdulatait és képességeit lemásolni.

2020 őszén érkezik a Disney+ kínálatában a Sólyom és a Tél Katonája sorozat. A címszereplő Sam Wilson (Anthony Mackie) és Bucky Barnes (Sebastian Stan) mellett Daniel Brühl karaktere is újra fel fog tűnni, illetve Wyatt Russell egy Amerika Kapitány kaliberű rosszfiút fog alakítani.

Szintén jövő évben debütál (2020.november 6.) az Örökkévalók, amelynek szereplőgárdáját a júliusi Comic-Conon mutatták be. A szuperképességekkel bíró halhatatlanokat Richard Madden (Ikaris), Kumail Nanjiani (Kingo), Lauren Ridloff (Makkari), Brian Tyree Henry (Phastos), Salma Hayek (Ajak), Lia McHugh (Sprite), Don Lee (Gilgamesh), Angelina Jolie (Thena), Barry Keoghan (Druig) és Gemma Chan (Sersi) alakítják. A stábhoz Fekete Lovagként a Trónok Harca sztárja, Kit Harington is csatlakozott.

2021. február 12-én jelenik meg a Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, amelyben az MCU első ázsiai szuperhőse debütál. A címszereplőt Simu Liu fogja alakítani, aki a Mandarin (Tony Leung) ellen veszi fel a harcot.

2021 tavaszán várható a Disney+ műsorában a legkedveltebb antihős, Loki külön sorozata. A történet a Végjáték eseményeit követi, mégpedig onnan veszi fel a fonalat, ahol Loki eltűnt a Tesseracttal. Tehát nem a jó útra tért Lokit láthatjuk viszont a vásznon, hanem az igazi csínytevés istene köszön majd vissza, akit ismét Tom Hiddleston fog alakítani. 

Szintén tavasszal debütál a Disney+-on a WandaVision sorozat, amelyben Skarlát boszorkány (Elizabeth Olsen) és Vízió (Paul Bettany) kettősét láthatjuk újra. Sok a találgatás a téren, hogy miként kerül a képbe újra a Végtelen Háborúban odaveszett Vízió. Egyesek szerint szóba jöhet az időutazás (50-es évekbeli plakát) vagy másik alternatív valóság. Azt már lehet tudni, hogy a Doctor Strange folytatása szorosan kapcsolódni fog a sorozathoz és hogy Wanda is fontos szerepet kap majd a filmben, így lehetséges, hogy a megtört szívű boszorkány kicsit packázik az univerzum erőivel, hogy visszakaphassa szerelmét, amely olyan káoszt szül a multiverzumban, ami miatt már szükség lesz a legfőbb varázsló beavatkozására.A WandaVision sorozatot szorosan követi a kapcsolódó Marvel-mozi (2021. május 7.), a mindenki által nagyon várt Doctor Strange folytatása, amely a címe alapján (Doctor Strange in the Multiverse of Madness) nagyon ígéretesnek tűnik. Ráadásul sokkal sötétebb és horrorisztikusabb hangulatot ígérnek, ami meg is valósulhat a jó pár horror filmet jegyző Scott Derrickson rendezésében. A filmben Skarlát boszorkány is jelentős szerepet kap, illetve ez az alkotás nem csak a WandaVision, de a Loki sorozathoz is kapcsolódni fog.

A 2021-es év tele lesz MCU sorozatokkal. Nyáron debütál majd a What If? animációs alkotás, amely egy olyan alternatív univerzumban fog játszódni, ahol nem úgy történnek az események, ahogy azt megszokhattuk. Felmerül a kérdés, hogy mi lett volna, ha mondjuk Pókember csatlakozik a Fantasztikus Négyes csapatához, ha Farkas megöli Hulkot, ha Doctor Strange Dormammu tanítványa és így tovább. Mindegyik rész egy-egy ilyen kicsavart, alternatív valóságot fog bemutatni.

Várhatóan 2021. július 16-án kerül a mozikba a következő Pókember-film, amelyben a hálószövő ellenfele nagy valószínűséggel Kraven, a vadász lesz. A közönségkedvenc, Tom Holland ölti ismét magára a pókrucit.

Ősszel ismételten egy sorozat, mégpedig a Sólyomszem érkezik majd, Jeremy Renner főszereplésével. A történet a Végjáték eseményei után fog folytatódni, amelyben Clint Barton szárnyai alá vesz és kitanít egy új szuperhőst, Kate Bishopot. 

A 2021-es évet egy folytatás fogja zárni, mégpedig a Thor Love and Thunder, amelynek premiere várhatóan november 5-én lesz. Chris Hemsworth ismét a villámok urának bőrébe bújik, de Jane Foster (Natalie Portman) is visszatér, ráadásul szuper képességekre is szert tesz és női Thorként láthatjuk majd a vásznon. Ezenkívül Valkűr (Tessa Thompson) is nagyobb szerepet kap a folytatásban, Asgard új uralkodójaként. A rendező, Taika Waititi a Ragnaröknél is eszementebb alkotást ígér.

2022. február 18-án is érkezik egy szuperhős film, de eddig még nincs pontos információ arról, hogy ki kapja a 2022-es év nyitányát. Várhatóan Deadpool lesz a befutó, de kérdéses, hogy a Disney szigorú elvárásainak (családbarát) eleget téve még mindig működőképes lesz-e a szabadszájú szuperhős története. Ryan Reynolds mindenesetre tiszteletét tette már a Marvelnél.

2022. május 6-án Wakanda uralkodója tér vissza a vászonra, azaz érkezik a Fekete Párduc folytatása. Chadwick Boseman mellett Lupita Nyong'O (Nakia) és Danai Gurira (Okoye) is feltűnnek majd az alkotásban. 


2022. július 29-ét is lefoglalta a Marvel egy mozifilmnek, amely a találgatások szerint nem lesz más, mint a Hangya folytatása. A Végjátékban kulcsszerepet kapó Scott Lang is visszatér a közönség kedvenc, Paul Rudd által. Akárcsak a darázsderekű Evangeline Lilly Hope szerepében. Az elképzelések szerint a kicsiny szuperhős duóhoz ezúttal lehet csatlakozik Scott Lang lánya is, Cassie Lang, aki 5 évet öregedett a csettintés után, így már lehet elég idős lesz ahhoz, hogy szuperhős gúnyát öltsön ő is.

Nagy meglepetést okozott a Comic-Conon bejelentett új Penge film, amelynek főszereplője az Oscar-díjas Mahershala Ali lesz. A találgatások szerint 2022. október 7-én kerülhet a mozikba a fénybenjáró vámpír történetének rebootja. A kérdés itt is az, akárcsak a Deadpool esetében, hogy a véres vámpírsztorit hogyan fogják kivitelezni a családbarát Disney égisze alatt.

Az év elején berobbant a mozikba Marvel Kapitány, illetve a Végjátékban is feltűnt az egyik legerősebb karakterként, így várható volt, hogy kap egy folytatást Carol Danvers is. A pletykák szerint Peter Parker is tiszteletét teszi majd a filmben. A feltételezések szerint 2023. február 17-re tehető a premier dátuma.

Quill és csapatának története sem maradhat folytatás nélkül, hiszen a hősszerelmes Űrlordnak meg kell találnia és újra meg kell hódítania Gamorát. A galaxis őrzőinek harmadik része vélhetően 2023. május 5-én kerül a mozikba. 

2023. július 28-án és november 3-án is várható egy-egy Marvel-mozi. Pontos információk még nincsenek, de vélhetően a Fantasztikus Négyes és az X-men fog immáron a Disney berkein belül debütálni.

A Disney+ Marveles sorozatai is bővülni fognak olyan karakterekkel, mint Ms. Marvel, aki az első muzulmán szuperhős lesz. Jennifer Walters is bemutatkozik majd, aki egy gengszter támadás során súlyosan megsérül és az egyetlen rokona, akitől vérátömlesztést kaphat nem más mint Bruce Brenner. Így jön létre She-Hulk. Illetve a sokak által várt Moon Knight is kap egy saját sorozatot. Még nem lehet pontosan tudni, hogy mikor fognak debütálni, de vélhetően 2022 és 2023 lesz az ő évük.

Színes-szagos összefoglalót láthattok a témáról az IGN Hungary videójában.Szólj hozzá