Hirdetés

Robert Downey Jr. Tony Stark nyomdokaiba lép


2019 június 11. 12:00
Hirdetés

A kedvenc szuperhősünket, Vasembert alakító színész, Robert Downey Jr. létrehozott egy csapatot, akik mesterséges intelligenciát használva veszik fel a harcot a klímaváltozás ellen.

Az Amazon Re: Mars konferenciáján Robert Downey Jr. bejelentette egy olyan társaság létrehozását, amely robotokat és fejlett technológiát használva próbál szembeszállni az éghajlatváltozással. Elmondása szerint a robotika és technológia kettősével egy évtized alatt jelentősen, sőt akár teljes egészében megtisztíthatják a bolygót. A társaság neve Footprint Coalition, azaz Lábnyom-koalíció, mely nagy valószínűséggel az ökológiai lábnyomra utal. “Mr. Stark” nem tért ki, hogy pontosan milyen technológiát terveznek haszálni, illetve a partnerek, tanácsadók és befektetők neve sem merült fel.

Downey elmondása szerint ő egy kétlábon járó szénlábnyom rémálom és hogy az egész ötlet egy szakértőkből álló kerekasztal beszélgetésből született. A footprintcoalition.com weboldal még készülőben (coming soon), egyenlőre egy hírlevélre lehet feliratkozni. Ezt mi meg is tettük és jött is egy automata válasz, csekélyke információval, amelyben megköszönik a feliratkozást, megemlítik az Amazon ReMARS prezentációt, illetve azt, hogy az elkövetkező 11 hónapban megfelelően kidolgozzák a koalíció terveit és erről értesítést is fognak küldeni. Végén egy Robert Downey Jr. “aláírással”.

Kíváncsian várjuk, hogy vajon milyen technológiát mutat majd be a Robert Downey Jr. által alapított szervezet. Mindenesetre minden elismerésünk a színészé.Szólj hozzá