Hirdetés

Ősszel már érkezhet a Huawei saját rendszere


2019 május 28. 14:46
Hirdetés

Nem esnek kétségbe az Android nélkül sem, akár már idén, de legkésőbb jövőre érkezhet a Huawei saját fejlesztésű operációs rendszere.

Augusztus 19-ig kapott haladékot a kínai telekommunikációs óriásvállalat, utána életbe lép az amerikai vállalatok bojkottja. Egy ideje készült már egy ilyen lépésre a kínai cég, ezért 2012 óta ügyködik saját operációs rendszerén, melyet az amerikai események gyorsítottak meg. A Huawei a napokban védjegyeztette a Hongmeng nevet, mely lehetséges, hogy az új rendszer elnevezése lesz. Vélhetően univerzális operációs rendszerről lesz szó, mely laptopon, PC-n, okostelefonon és tableten is futni fog. Persze ez még mindig B tervként szerepel. A Huawei törekszik arra, hogy megállapodás szülessen az amerikai cégekkel és továbbra is a megszokott szoftverekkel szerelhesse fel eszközeit.

A Huawei alapítója, Ren Zhengfei nyilatkozata szerint a korlátozások nem lesznek semmilyen hatással az ügyfelek kiszolgálására, hiszen hatalmas termelési kapacitással rendelkezik a cég. Az Intel, a Qualcomm és a Broadcom bejelentésére pedig csak annyit mondott, hogy ők maguk is tudnának olyan jó chipeket gyártani, mint az amerikaiak, de nem szeretnének teljesen elszigetelődni az amerikai vállalatoktól, inkább folytatnák az együttmőködést velük.

Trump már jelezte, hogy a Kína és USA közötti kereskedelmi háborút lezáró vagy enyhítő egyezménynek akár a Huawei is része lehet. Vajon mire mehet ki a játék? Egy kis részt kívánnak maguknak az amerikaiak a kínai cégóriásból?Szólj hozzá