Hirdetés

Öntisztító füles jön az LG-től


2020 június 25. 14:32
Hirdetés

Az LG vezeték nélküli fülhallgatóját UV tisztítású újratölthető tokkal látták el.

Az LG bejelentette új, vezeték nélküli fülhallgatóját, ami a cég úgynevezett UVnano technológiáját használva végzi a fertőtlenítést. Az ultraibolya fénnyel történő tisztítás a tokban történik. Az UV-C technológia nem újdonság a fertőtlenítés területén, ahogy az öntisztító, vezeték nélküli fülhallgató sem. A Philips ActionFit ST702 is rendelkezik ezzel a funkcióval és meg is vásárolható itthon olyan 60 ezer forint környékén. 

Nagyon úgy fest, hogy a jövőben egyre több gyártó fog előrukkolni ezzel a megoldással. Az LG szerint azért van szükség egy ilyen technológia alkalmazására, mert több tanulmány is kimutatta, hogy a fülhallgatók több baktériumot hordozhatnak felületükön, mint egy konyhai vágódeszka, emiatt pedig nagyobb a különböző fülfertőzések kialakulásának veszélye. A jelenlegi koronavírusos helyzetben pedig igencsak előnyös egy olyan terméket piacra dobni, ami hatékonyan védekezik a vírusok, batériumok és egyéb mikroorganizmusok ellen. Csak a kezünk is legyen tiszta, amikor a tokból kivesszük a fülest és bedugjuk a fülünkbe.

Természetesen a tisztító funkció mellett számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik még az LG HBS-FN6 Tone Free modellje. A Meridian Audioval együttműködve az LG élethű hangzásvilágot és a térbeli feldolgozás (HSP) extra dimenzióját ígéri. A vezeték nélküli eszközhöz tartozó appban elérhető egy hangszínszabályzó is (EQ), illetve a hangvezérlés is támogatott, hogy a csatlakoztatott okostelefonon kényelmesen hozzáférhető legyen a Google Assistant vagy a Siri. A fülhallgatókba épített intuitív érintési parancsok pedig lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy elindítsák vagy szüneteltessék a lejátszást, illetve átugorjanak részeket, továbbá hogy szabályozzák a hangerőt a telefon használata nélkül.

Az üzemidő nem kimagasló, de hétköznapi használathoz bőven elegendő. Öt perc töltés után egy órát tud üzemelni. Teljes feltöltés esetén 6 óra működés biztosított, az UVnano tok pedig három teljes töltést garantál, így összesen 18 órányi hallgatási élmény áll rendelkezésre. Fehér és fekete színben lesz kapható. A pontos megjelenési dátum és ár egyelőre ismeretlen. A szintén UVnano tokos LG Tone Free HBS-FL7 modell 200 dolláros (kb. 63 ezer forintos) áron szerezhető be.Szólj hozzá