Hirdetés

Nem kell többé biztonságosan eltávolítani


2019 április 9. 12:48
Hirdetés

A Microsoft megerősítette, hogy a Windows 10 operációs rendszerben az USB-meghajtók "biztonságos eltávolítása" már az alapértelmezett funkciók közé tartozik.

Biztos neked is volt ismerősöd, aki felhívta rá a figyelmed, hogy mennyire fontos biztonságosan eltávolítani a pendrive-ot mielőtt csak úgy kihúznád a gépből. Egyszer és mindenkorra tisztázva lett, hogy a Windows 10 rendszerrel rendelkezőknek nem kell többé ezzel törődni. A Windows 10 1809-es verziójában két irányelv van: “gyors eltávolítás” és “jobb teljesítmény”. A második megköveteli a biztonságos eltávolítást, az első lehetőség pedig alapértelmezettként van engedélyezve. Ez esetben a felhasználó bármikor eltávolíthatja az USB-meghajtót anélkül, hogy aggódnia kellene az adatok elvesztésétől. Ha éppen nem történik írás az adott meghajtóra, akkor simán eltávolítható az. Adatforgalom közben továbbra sem érdemes kihúzni az eszközöket, mert az a művelet megszakításával járna.

A cég mostanában tett közzé cikket a support oldalán ezekről a finomságokról, de a frissítési és irányelvi változások már több hónapja megtörténtek.Szólj hozzá