Nagyon felpörgött a videojátékos piac


2020 április 9. 08:00

A #MaradjOtthon időszak alatt nagyon megugrott a kereslet a videojátékok iránt.

A Steam játékáruház sorra döntögeti a rekordokat a játékos és felhasználó számok tekintetében. A Nintendo is eladási rekordot döntött a Animal Crossing: New Horizons játékkal. Rengetegen kattantak rá olyan népszerű, ingyenesen elérhető online játékokra mint a Fortnite vagy a Call of Duty: Warzone. Egyre többet költenek mobilos játékokra is és még azoknak a száma is megnőtt, akik online nézik (pl. Twitchen) a játékstreameket. 

Mire fel ez a nagy a lelkesedés?

Egyrészt jól el lehet ütni az időt, ami most sokaknak bőven akad. Másrészt egy közösség részesei lehetnek az emberek, ami az új-koronavírus miatti szeparáció és karantén miatt igazán csábító. A gaming vállalatok már régóta ösztönzik az embereket, hogy online együtt játszanak és egyfajta digitális találkahelyként tekintsenek a játékok világára. A jelenlegi járványügyi helyzetben jóformán minden közösségi szórakozásnak lőttek. Nincsenek fesztiválok, koncertek, sportesemények. Sok helyen bezártak a klubok, bárok, éttermek. A legtöbben valóban otthon maradnak, előfizetnek a Netflixre, videojátékokat töltenek le és még sütni-főzni is megtanulnak. 

Meglepő, de úgy tűnik, hogy 40%-al több több pénzt költenek az emberek az olyan in-game tartalmakra, mint skinek és olyan speciális dolgok mint például a győzelem esetén bemutatott táncos koreográfiák.

A StreamElements adatai szerint az elmúlt időszakban a játékstreamek nézettsége is megugrott több mint 30%-al.

A Steamen április 4-én több mint 24,5 millió felhasználó volt jelen. A játékáruház 2004-es indulása óta egyszer sem érte el a napi 20 millió felhasználót, ám a járvány terjedése óta egyre több felhasználót vonz be a Steam és manapság jobbára 20 millió felett van a mindennapi látogatások száma.

Nem lehet tudni, hogy meddig tart a videojátékos szegmens felfelé menetelése. Általában a tavasz és a nyár egy csendesebb időszak szokott lenni ennél a szektornál, hiszen a nagyobb játékcímek főként ősszel jelennek meg, utána pedig az ünnepi szezon tolja meg egy kicsit a szekeret. Mindenesetre a jelenlegi helyzetben tökéletes platformot biztosítanak az elszigetelt és unatkozó emberek számára.
Ha szeretnél elkezdeni játszani valamivel, de nem tudsz választani, akkor itt egy rövid ajánló néhány szuper videojátékról.Szólj hozzá