Hirdetés

Mondd, zene nélkül mit ér a film!


2019 április 14. 08:00
Hirdetés

El tudod képzelni a filmeket zene nélkül? Egy szenvedélyes, romantikus jelenet, egy feszültséggel teli thriller, egy hátborzongató horror, egy drámai háborús bevetés, egy pörgős akciójelenet zenei aláfestés nélkül?

A színészek tehetsége, a bravúros operatőri munka, az elképesztő látványvilág, a zseniális rendezés, a brilliáns forgatókönyv mellett a jól megkomponált zene elengedhetetlen egy sikerfilm készítéséhez. Ha ezt kétségbe vonná valaki, akkor érdemes megtekinteni ezt a kis filmrészletet. Érzitek az epikus, magasztos küzdelmet vagy csak egy egyszerű edzés videót láttok, melynek a vége egészen kínos?

Biztosan nektek is van kedvenc filmzenétek, melyet már rongyosra hallgattatok és soha nem untok meg. És biztosan ti is ismeritek azokat a bizonyos dallamokat, melyekről egyből beugrik az adott film. Gondoljunk csak a Cápa egyre fokozódó ütemére, a Star Wars birodalmi indulójára, a Harry Potter varázsütéseire, az Indiana Jones kalandos dallamaira, melyeket a zseniális zeneszerző, John Williams komponált. A maffia-filmek igazi remekműve, A Keresztapa zenéje legendássá vált, mindezt Nino Rotanak köszönhetjük. Hans Zimmer művei olyan filmeket tettek naggyá, mint a Karib-tenger kalózai, Mission Impossible, Az oroszlánkirály és a Gladiátor. A western szerelmesei biztosan az első hang leütése után tudják már, mikor csendül fel Ennio Morricone egyik legendás alkotása.

A hazai videósokat egy kis tesztnek vetette alá a Szerinted? stábja. Zene alapján kellett felismerni a filmeket. Nézd meg ide kattintva a videót és írd meg, hogy te hány másodperc alatt találtad ki a feladványokat!Szólj hozzá