Hirdetés

Mit szóltak a kritikusok a Jumanji legújabb részéhez?


2019 december 1. 07:00
Hirdetés

A Jumanji - A következő szint megjelenése szinte már a küszöbön van. A kritikusoknak már bemutatták a darabot, akiknek visszajelzése alapján egy újabb fergeteges és szórakoztató kalandfilmre számíthatunk.

Hatalmas meglepetés volt a 2017-ben bemutatott Jumanji - Vár a dzsungel. Az 1995-ös, Robin Williams-féle klasszikushoz képest teljesen más oldalról közelítette meg a történetet. Amíg a régi változatban a játék karakterei és élőlényei jelentek meg és fejtettek ki hatást a való világban (állatok, vadász, inda), addig a Dwayne Johnson-féle folytatásban a játékosok kerültek át Jumanjiba. A régi változat borongósabb és baljósabb hangulatához képest az új mozifilm elképesztően humorosra és kalandosra sikerült. Ennek oka pedig nem más volt, mint az avatárok szerepe.

1995-ben még menő volt a társasjáték, de a korral haladni kellett, még egy ilyen gyilkos természetű játéknak is, így felturbózva, videojátékos konzol formában tért vissza a folytatásban. A négy főszereplő fiatal pedig ténylegesen mintha egy videojátékba csöppent volna, különböző avatárok bőrébe bújva. És amikor a szőke, tini bombázóból egy pocakos professzor (Jack Black) válik, a nagy, debella sportolóból pedig egy pöttöm zoológus, akkor garantált a szórakozás. Mindegyik karakter szerethető és okoz néhány sírva röhögős percet, mindamellett, hogy a megvalósítás, helyszín és történet is telitalálat. A film sikere után szinte garantálható volt a folytatás, amire nem is kellett sokat várni. Az előzetesek alapján a koncepció ugyanaz mint elődjénél, tehát Jumanji beszippantja játékosait a való világból. A jól bevált avatárok is maradtak, sőt lesznek újak is (Awkwafina). De, lesz némi felfordulás. A régi játékosok mellett Spencer nagyapja (Danny DeVito) és annak rozoga haverja (Danny Glover) is bekerül a játékba, ráadásul Dwayne Johnson és Kevin Hart avatárját foglalják be. A helyszín is változik, ráadásul a tét is nagyobb, hiszen valakinek az életébe fog kerülni a kalandozás.

A kritikusok szinte teljesen egyetértettek abban, hogy az új rész méltó folytatása lett a 2017-es akciódús és humoros kalandfilmnek. Az alkotás csúcspontjának pedig Kevin Hartot tartották, Danny Glover megszemélyesítőként. Az egyikük, Rebecca Brayton a WatchMojotól úgy írta le a filmet, hogy “Nagyon vicces, magasabb a tét benne és több a megható jelenete.” Számára az első részben Jack Black aratott, de a mostaniban Kevin Hart vitte a pálmát. Hozzátette, hogy mindemellett mindegyik színész nagyot alakított, ahogy az előző részben is. És hogy igazán nagy meglepetéseket tartogat a produkció.

De volt, aki azt írta, hogy a jelenlegi rész olyan jó lett, sőt még talán jobb is mint az előző és megéri megnézni.

Kíváncsian várjuk mi is a folytatást. A magyar bemutatója 2019. december 12-én lesz.

Neked ki volt a kedvenc karaktered az előző részben?Szólj hozzá