Hirdetés

Megújul a Facebook


2019 május 2. 11:27
Hirdetés

Nem csak a kinézete, de a szemlélete is megváltozik a Facebooknak.

Mark Zuckerberg az F8 fejlesztői konferenciáján jelentette be az új változtatásokat. Ebből a legszembetűnőbb a kék szín elhagyása lesz. Funkcióját tekintve a privát beszélgetések, csoportok és események kerülnek előtérbe. Emellett a biztonságra is nagy hangsúly fektetnek, ezért a felhasználóknak nem kell azon aggódniuk majd, hogy adataik rossz kezekbe kerülnek.

A felület fő dominánsa, a Hírfolyam háttérbe fog szorulni és helyét a csoportok, események veszik át. A felhasználóknak személyre szabottan fog felajánlani csoportokat és eseményeket az oldal, ezzel ösztönözve őket, hogy az érdeklődési körüknek megfelelő csoportokhoz csatlakozzanak. Így a közösségi oldal valóban a közösségre fog fókuszálni. Ezt támogatja majd a Meet New Friends nevű funkció is, mely azokat a felhasználókat próbálja egymáshoz közelebb hozni,  akikben van valami közös, tehát hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek, egy iskolába járnak vagy egy munkahelyen dolgoznak. Az események keresése is könnyebb lesz köszönhetően a térképes megjelenítésnek, mely megmutatja a közelünkben lévő, számunkra érdekesnek tűnő eseményeket.

A Messenger is számos átalakításon fog átesni. A mobilalkalmazás kisebb helyet fog foglalni. A jelenlegi 100 MB-ot is meghaladó app a tervezet szerint 30 MB-nál is kisebb lesz. Ezen kívül a betöltési sebessége gyorsabb lesz. Elvileg két másodpercre lesz szüksége, hogy működjön. Windows és macOS rendszerekre pedig érkezni fog asztali alkalmazás, így nem kell külön böngészőből bejelentkezni a közösségi felületre a használatához. További újdonság lesz, hogy a Facebook egyik funkciója, a Watch party, elérhető lesz Messengeren is. Ennek lényege, hogy barátainkkal közösen nézhetünk videókat, melyekre élőben reagálhatunk, üzeneteket válthatunk, sőt még videochatelhetünk is közben. A privát beszélgetések érdekében pedig a Messenger megkapja a végpontok közötti titkosítást.

A megújult közösségi oldalra nem kell sokat várni. Az Egyesült Államokban már az új felületet látják a felhasználók és hamarosan a világ többi pontján is megtörténik a változtatás.Szólj hozzá