Hirdetés

Megnyílt Disneyland legújabb látványossága, a Star Wars-park


2019 június 4. 09:55
Hirdetés

Star Wars rajongók álma válhat valóra az 1 milliárd dolláros élményparkban.

Május 31-én nyitotta meg kapuját a Star Wars: Galaxy’s Edge élménypark, melyet potom 1 milliárd dollárból (!!) húztak fel 14 hektáron. Az érdeklődés a látogatók részéről akkora, hogy 2019. május 31- június 23. között csak előre lefoglalt jegyekkel mehetnek be az emberek és akkor is csak 4 órát tartózkodhatnak az élményparkban. Nem meglepő módon erre az időszakra a jegyek már teljesen elkeltek. Június 24-től nem lesz szükség elővételre, kapacitás függvényében lesz látogatható a park. Kettő Disney-parkon belül került megépítésre a látványosság, az egyik Anaheim városában (Kalifornia), a másik pedig Orlando közelében (Florida). A floridai részleg augusztus 29-én fog megnyitni.

A park egyedülálló módon nem egy ikonikus filmbéli helyszínt elevenít meg, hanem egy eddig alig ismert, a történetekben csak néha felbukkanó bolygóra, a Batuu-ra kalauzolja el a látogatókat, ahol a rajongók eddig nem látott lényekkel találkozhatnak. A szagok, az épületek, az attrakciók, a színészek, az ételek és italok, a boltok mind olyan miliőt teremtenek, mintha az ember tényleg egy fantasy világba csöppent volna és egy másik bolygón lenne.

A legnagyobb attrakciónak a Millenium Falcon ígérkezik, amelyen egy csapat tagjaként, interaktív módon kell egy küldetést végrehajtani. Ezen kívül saját fénykardot is építhetnek a látogatók vagy elsajátíthatják a droid-építés alapjait, továbbá számos szuvenírt is bezsebelhetnek. A Play Disney Parks mobil alkalmazás pedig egy egyedülálló AR élményt biztosít a parkon belül a felhasználóknak.

A későbbiekben várható még egy látványosság, a Star Wars: Rise of the Resistance, amelyről még nincsenek pontos információk, annyit tudni, hogy még ebben az évben tervezik megnyitását.

A következő kép az Instagramon látott napvilágot, amelyet Disneyland elnöke, Josh D'Amaro tett közzé, megmutatva a kaliforniai Star Wars: Galaxy's Edge park készületeinek befejezését.

Robert Iger, a Walt Disney vezérigazgatója Twitteren osztotta meg a képet, amelyen a Millenium Falcon replikájának belsejében üldögél Steven Spielberg, J.J. Abrams, Kathleen Kennedy és Scott Trowbridge társaságában.

A parkról a magyar Hyp-R csatorna is készített egy kis összefoglalót, melyet ide kattintva nézhettek meg.Szólj hozzá