Már Elon Musk a világ leggazdagabb embere


2021 január 9. 08:00

A Tesla és a SpaceX atyja nem kevesebb mint 185 milliárd dolláros vagyonával kenterbe verte Jeff Bezost.

Az Amazon alapítója, Jeff Bezos még 2017-ben utasította maga mögé a világ akkori leggazdagabb emberét, Bill Gatest. Azóta Bezos vagyona volt hogy meghaladta a 200 milliárd dollárt is, de 4%-os részesedést adott az üzletben volt feleségének, MacKenzie Scottnak így a jelenlegi 184 milliárd dollár nem volt elegendő, hogy megtartsa az első helyet. “Csupán” egy milliárd dollárral előzte meg őt Elon Musk, aki így a világ leggazdagabb emberének lett kikiáltva. 

Musk vagyonának gyarapodásához foghatót még nem láthattunk eddig, ugyanis csak az elmúlt évben 150 milliárd dollárra tett szert. Egyszóval 12 hónap alatt többet keresett mint Bill Gates egész vagyona (132 milliárd dollár). Mindez főként a Tesla sikereinek köszönhető. A cég részvényei 743%-al emelkedtek a tavalyi évben és jelenleg több mint 700 milliárd dollár a piaci értéke. Ezzel többet ér mint a Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM és Ford együttvéve. 

Musk érdekesen viszonyul saját gazdagságához. A Twitteren, hírfolyamának tetején egy 2018-as bejegyzést rögzített, amiben az olvasható, hogy vagyonának felét a Föld problémáinak megsegítésére szánja, míg a másik feléből a Marson szándékozik létrehozni egy önfenntartó várost. Utóbbira abban az esetben lenne szükség, ha a földi lét veszélybe kerülne. Például a Földet egy meteor pusztítása fenyegetné vagy kitörne a III. világháború, aminek következtében önmagunkat irtanánk ki.Szólj hozzá