. Hirdetés

Legkülönlegesebb videós újítások és különlegességek a magyar YouTube videósoktól 2016-ban


2016 december 31. 14:00
Hirdetés

2016 sok videósnak a kiugrás éve volt míg másoknak az újításoké ezért összegyűjtöttünk nektek párat amik meghatározták az adott videós ez évi tartalmát, esetenként új irányt is mutatva nekik.

Listák listák, ezek jönnek mindig így év végén és a jövő év elején. Ki a legjobb videós, mi a legfontosabb videó, kit néztek legtöbben, ki nőtt a legnagyobbat és egyebek. Ha már mindenki elkészíti a maga kis SZUBJEKTÍV listáját, így mi is kedveskedünk nektek egy ilyennel a teljesség igénye nélkül. Kőkemény szakmai zsűri áll a lista hátterében mely hosszú hetekig, nézők bevonásával rakta össze ezeket a videókat. Ez természetesen nem igaz, mi értelmetlennek tartjuk a különféle listákat, nem hisszük azt, hogy van olyan, hogy LEGJOBB mert ez olyan mintha a legszebb nőt keresnéd a földön vagy a legjobb ételt. Ilyen nem létezik, ízlések vannak, nézők vannak és igények vannak melyeket lehet gerjeszteni és ki lehet elégíteni. A toplistákra nincs szükség videósok között mert a számok önmagukért beszélnek, maga a megtekintés szám és a rajongótábor, a videók nézettsége és a csatorna fejlődése a mérőszám.

Jelenlegi listánk olyan videókat tartalmaz amik számunkra a leginkább újítást jelentettek vagy egy olyan előadói-tartalom kombinációt eredményeztek ami magát a videós anyagot egy másik szintre emelte.

TheVR

A TheVR csapata már mondhatni évről-évre az újítások mestere, nem csücsülnek a babérjaikon hanem folyamatos fejlődéssel és megújult tartalommal kedveskednek nézőiknek. Ez az év se múlhatott el a meglepően friss és kreatív tartalmaik nélkül:

Escape TheVR

Kétségtelenül az Escape TheVR volt az év legnagyobb videós újítása a YouTuberek között és a leginkább várt produkció a nézők által. Pisti és Jani egy 4 részes szabaduló szobás mini sorozattal kedveskedett a nézőinek melyhez profi forgató csoportot és a mozi vásznat használta segítségül ami egy egész napos vetítésen csúcsosodott ki a közönség legnagyobb örömére. Az érdeklődés hatalmas volt és természetesen a szerencséseken kívül akik a vásznak előtt tekinthették meg Pistiékkel az első részt, az online közösség irányába is hamar megnyílt a lehetőség a megtekintésre a szokásos YouTubeos felületen. Végeredmény mindent elsöprő volt és a srácok hatalmas energiája amit belefektettek méltó mód tette ezt a tartalmat az év legprofibb munkájává. Alig várjuk a 2017es évet... ;) Amikor valaki kérdezi, hogy mi lehet a YouTubeos tartalmak jövője...valami ilyesmi lehet a jó irány.

Heti VLOG

A VLOG manapság a leginkább szeretett tartalom forma a nézők körében mivel betekintést enged a videós életébe és olyan dolgokat is láthatunk mely amúgy a hétköznapi videózás alatt nem derülne ki. Ezért is indították a srácok a heti vlog sorozatot mely a leginkább nézett videó típus lett a csatornájukon.

Level One

Nevezhető korszak alkotónak de ha nem akarunk túlzásokba esni akkor is legalább azt mondanánk, hogy egy rendkívül jó kezdeményezés a srácoktól. Hisz van 2 srác az interneten akik mindennél jobban ismerik a technológiai kütyüket, hát miért is ne állítanának össze akkor gépet mely a virtuális valóság belépő szintű masinája és mindezt miért is ne tennék megvásárolhatóvá a webshopjukon? Az ötlet és megvalósítás adja magát és a visszajelzésekből is kiderül, hogy ez a vonal egy nagyon sikeres vonal és remek kezdeményezés a nézők felé.

Pamkutya - Pamkutya kalandok

Pamkutyáék eddig a zenei paródiájukról voltak híresek és természetesen ez így lesz a továbbiakban is. Viszont ebben az évben elkezdtek nyitni a színesebb, mozgósabb tartalmak felé és ez által elkészült a Pamkutya kalandok sorozat. Persze-persze a zenei videók megtekintésével nem vetekedhetnek ezek a tartalmak de mindenképp egy üde színfoltot és egy remek irányt jelentenek a 2 srácnak így bátran nevezhető ez egyfajta áttörésnek számukra a tartalmaikon belül.

Szirmai Gergely - AFK légió

Az utazás költséges és időigényes, forgatni róla bár egyszerűnek tűnik de irtózatosan rá kell érezni és az utómunka is megér egy misét. Szóval ez a fajta tartalom és a belőle előállított végső termék minden tekintetben költséges ha az időt ha a pénzt nézzük és a technikai eszközök mennyiségét se hagyjuk figyelmen kívül. Szirmai Gergely ebben az évben a már meglévő csatornáin felül elindította az AFK légiót mely a magyar YouTube üde színfoltja lett és egy kis felfrissülést hozott a jelen tartalmak között. Gergő által eljuthatunk a világ megannyi remek helyére, csodálatos kép világgal megfűszerezve mindezt. Remek tartalom, remélhetőleg ez a típus a jövőben fejlődni fog és ami még fontosabb, gyarapodni mert hatalmas szükség van rá.

Radics Peti - Facebook idióták

A természetfilmes rész után ahol a természet megannyi csodájával találkozhatunk, íme Peti Facebook idióták sorozata mely ugyancsak megannyi csodát rejt magában...sajnos... Peti ebben az évben robbant be igazán a köztudatba és bár kemény és szókimondó stílusából sokaknak csak az jön le, hogy ez nem egy minőségi tartalom, ez nem igaz. A szokásos és csatorna gerincét jelentő filmes szinkron videókon felül elindult a Facebook idióták sorozat mely a jelenlegi társadalomról mutat tükröt felétek, nézők felé. Persze nem kell magára venni senkinek(kivéve akiről éppen szól persze) de érezhető, hogy Peti kendős-rejtett arca mögött valódi gondolatok is vannak mely célja, hogy erőteljesen kimondva változtasson azon ami jelenleg riasztó méreteket ölt. És ez az emberi butaság... Köszönjük Peti!

Otherworld - Élménytábor

Igen, igen tudom.... Az élménytábor nem egy új dolog, miért van a listán. Hát azért mert egy fantasztikus dolog és az Otherworld legeslegnagyobb kincse jelenleg melyet más videós csapat, még ilyen méretben és minőségben nem csinált meg. Aki szervezett már rendezvényt az tudja, hogy milyen idő befektetéssel jár bármi ilyen megszervezése de bátran állítható, hogy a végeredményt látva ez a dolog igencsak megéri. Szórakoztató programok sokasága,  népszerű meghívott vendégek, kaja-pia és végezetül a remek hangulat az ami Zolyék hatalmas munkájának a gyümölcse. Az Élménytábor egy olyan kezdeményezés melyre szükség van és értetek nézőkért készül. Remélhetőleg ez még csak a kezdet és ebben az évben még inkább combosabb lesz ez az egész táborozás dolog.

Nessaj - Honfoglaló

Nessaj ennek az évben az egyik üstököse aki 1 év alatt közel annyi feliratkozót szerzett mint amennyi jelenleg van neki. Ami több mint 150.000 személy csatasorba állítását jelentette eddig. És ha már csaták akkor a róla elhíresült Honfoglaló sorozat nem maradhat ki a megemlítésből ami nem csak a játék miatt hanem a sajátságos humora és személyisége miatt lett az ami és vállt jelenleg a legnézettebb tartalmainak egyikévé. Igen persze már előtte is Honfoglalóztak emberek az interneten sőt már az internetet is használták előtte már mások de az adott tartalmaknál nem az a lényeg, hogy ki csinálta először hanem az, hogy kinek a nevével van fémjelezve manapság valami hisz ez által éri el az adott játék/tartalom azt a szintet, hogy azonosítsák az előállítójával. Sokat köszönhet neki a Honfoglaló.

Stadion Túra és Fifa videók

Sport vonalat se hagyhatjuk ki Nessaj repertoárjából melyből talán a legkülönlegesebb a Stadion Túra névre elkeresztelt különleges sorozat mely rengeteg időt és szervezést igényel és betekintést enged a magyar stadionok eddig még nem látott részeibe. Emellett a csatorna gerincét TALÁN a Fifás videók jelentik és azért csak talán mivel Nessaj videós munkássága sok mindennek mondható de egysíkúnak semmiképp se. Kapufa kihívásokon és egyéb focis challange-eken túl mindig öröm valami olyat látni a videósok tartalmai között ami új élményt és eddig még nem látott dolgokat mutat meg, vegyítve Nessaj szórakoztató személyiségével és mesteri kommentátori skilljeivel.

Zsozéatya

Zsozé a mókamester ebben az évben egy új szintre emelte a videós szórakoztatást. Egyedi humora és szókincse mellé amit amúgy is ismertek a nézők immáron betolta a mulatós videózás fogalmát is. Élő műsorai elképesztően mulatságosak, meglepőek és váratlan fordulatokkal teliek, mindez most már cosplay köntösben is így 2016 végén. Ez az ember továbbra is egy zseni, a szórakoztatás legnagyobbja a YouTube szférában mely zsigerből fakad nála mindenféle előre tervezés nélkül. Remélhetőleg a 2017-es év jobb lesz számára mint a 16-os volt és sok feliratkozóval fog gyarapodni a csatornája. Meglepő videókra és egyedi megvalósításokra meg egész biztos számíthatunk. Csapd ki a mulatóst addig is!!

Nosika - Sztorizgatás

Nosika nem ma kezdte a videózást, hazugság lenne azt állítani, hogy egy új videósról beszélünk de ez az év úgy néz ki, hogy főleg így a vége felé az ő robbanása is volt mely a 2017es évben fog csúcsosodni. Sok féle tartalma van Nosinak de talán a leginkább róla elhíresült az a sztorizgatós rövid videó sorozat melyben humoros történeteket mesél el a nézőinek. Rajongói imádják ezt a rövid és pörgős tartalmat melyből a jövő évre is biztosan marad még jó néhány. Betegségéből felépülőben lévő Nosika most már szép számmal gyártja a viccesebbnél-viccesebb kontenteket ezért egész biztosan várhatunk újdonságokat tőle a jövő évben is.

Nolife - Erotikus rúmtúr

Nolife, a jelenlegi YouTube videós társadalom leginkább elfelejtett/meg nem ismert párosa. Ennek a 2 srácnak a személyisége bármely tartalomból a maximumot hozza ki humor szinten így bátran állítható, hogy a 2017 ha minden jól megy az ő évük is lesz. Na de a sok egyedi tartalom és persze a csatorna gerincét képző LoL mellett az év legkülönlegesebb videója náluk biztosan a "Mi van a fiókomban" névre keresztelt erősen 18+os tartalom lett. Megnézni saját felelősségre, nevetni szabad.. ;) Amúgy meg öröm látni, hogy egyes videósok valós ötletet, egyedi humort használnak, egy szóval a saját érdekes és mókás személyiségüket használva időt nem kímélve dolgoznak ki különféle egyedi tartalmakat. Köszönjük!

Ábel Von Müller - Felkutatom a nézőim

Ábel az epilepsziaveszélyes videós ebben az évben hatalmasat nőtt de azért az ő éve nem ez lesz hanem talán a 2017. Bármiről is csinál videót, az egész biztosan teljesen más lesz mint bárkinél a YouTubeon. Na persze ez alapból mindenkire igaz hisz nem csinál senki ugyanolyan tartalmat de Ábel egyedi vágási technikája és videózási stílusa méltán tette őt a leginkább kedvelt feltörekvő videóssá itthon. Ez díjak nélkül is kijelenthető, hisz a Lebenybányászoknál fanatikusabb és hangosabb közösség kevés van itthon. Ábel ebben az évben szerintünk a nézős felkutatós videójával érdemelte ki a legkülönlegesebb videó címet hisz olyat tett mint még senki... Magától, idejét és pénzét beleáldozva felkeresett pár nézőt meglepetésszerűen. Zseniális ötlet, egy igazán nagy szívű srácra vall ez a tett mely követendő példa lehet mindenki számára. Követtük is mi mint OCTV és ennek a vonalán alakítottuk ki a Háztól-házig sorozatot melynek Ábel is részese lesz a jövő évben. Köszönjük, remek ember, remek tartalom!

Retroshock - Top 20 Poszt-Apokaliptikus filmek

Keny ebben az évben is kitett magáért és sokak kedvenc filmes videósa tovább folytatta a toplistáit mely még a múlt évben kezdődött és nagyon jó fogadtatásra tett szert. Persze a top X videó sorozatok mindig népszerűen de itt nem az ötleten van a hangsúly hanem a megvalósításon és ebben Keny szerintünk a legjobb jelenleg itthon. Rettenetesen rá tud érezni az érzelmekre, a kép és a hang által gerjesztett hatásokra a nézőkben és ez a végterméken meg is látszódik. Ebből a szempontból a Poszt-Apokaliptikus rész az egyik legjobbra sikeredett már csak a világ által is amiről a lista szól valójában. Csak így tovább Keny, várjuk a hasonlókat!

Walrusz - Kakapó

Az Internet és a videósok ereje...Na igen jelenleg a videósok és a mögöttük álló tábor hatalmas, minden aminek hangot adnak végül valamilyen formában célt ér és hullámokat gerjeszt így már csak az a kérdés, hogy ki és mire használja ezt a "hatalmat". Walrusz ez évben nem volt annyira aktív tanulási folyamatai miatt de azért sikerült elérnie ebben az évben, hogy szerintünk nincs videós vagy néző(na jó ez túlzás persze) aki ne tudná, hogy mi vagy ki az a Kakapó. Fejébe vette, hogy ezt a kihalás szélén lévő madarat megpróbálja megmenteni és ehhez a YouTube csatornáját és a benne lévő lehetőségeket fogja kihasználni. Íme a Kakapó kampányfilmje, egy olyan kezdeményezés ami elsőre szürreális lehet és mulatságos de valós problémát tár elénk, egy olyan problémát amiből ez 1 a sok közül és ha többen emelnék fel a fejüket játékok elől akkor esetleg nagyobb dolgokat is véghez lehetne vinni. Köszönjük szépen Walrusz a Kakapók nevében is.

Gamegeek - 12 órás live

Gamegeek csatornája ebben az évben nem a szokványos tartalmakról szólt SAJNOS. Laci sajnálatos tűzesetéről a fél internet tudomást szerzett a média és a videósok összefogása által de pár hónappal rá hatalmas tartásról téve tanubizonyságot, a GG csapat folytatta útját, és az év végén összehozott egy olyan liveot mely egészen más volt mint az eddigiek. Sajnos a vendégek egy része önhibáján kívül nem tudott megjelenni de talán az első(de mindenképp az elsők valamelyike) olyan stream volt ahol élőben hús-vég valójukban jelentek meg a videósok a 12 óra alatt. Ez egy kezdeményezés melyben nagyon sok munka, elszántság és kitartás van, mely Laci életét jelenleg is körülöleli. Jó látni ezt és a videósok közreműködését is ebben az egészben. Mert nem csak akkor kell összetartani amikor baj van, hisz ahogy szokták mondani nem csak Karácsonykor kell, hogy együtt legyen a család... Köszönjük Laci, remek ember vagy és a GG egy szuper közösség!

CultureGeeks - Pintereszt sorozat

Ritkán beszélnek róla mert tartalmuk nem a szokványos de a CultureGeeks ebben az évben szépet fejlődött és maximálisan egyedi tartalmaikkal most már meghatározó tényezővé kezd válni a magyar YouTube szférában. Bár nem ebben az évben kezdődött de talán most volt a legtöbb videó a Pintereszt sorozatból így mi ezt emelnénk ki mint legkülönlegesebb videós tartalom bár az egész csatorna olyan videókra és tematikára épül amire csak egy szó létezik. EGYEDI! 3 rendkívül normális és kedves tag alkotja a csapatot akik biztosan jövőre is meglepetéseket fognak szállítani felétek.

YouTuber összefogás a Gamegeek megsegítésére

Mint már GG Laciéknál említettük, sajnálatos tűzeset történt Laci lakásában így csúnyán szólva életét kellett hirtelen egyik pillanatról a másikra újrakezdeni. Az internet és főleg a YouTube népe megmozdult, videósok hada kezdett adományt gyűjtő streamekbe és maguk is adakoztak Laci megsegítésére. Fantasztikus de egyben szörnyű is volt látni az egészet, mert egy hatalmas dolog az összefogás valós erejét és ez által a YouTube erejét látni jelenleg de közben tudni, hogy a cél személy a vagyontárgyain felül ami pótolható, olyasmiket is elvesztett amiket semmilyen összefogás nem tud helyrehozni. Szörnyű tragédia és egy nagy köszönet a videós társaknak egy részének akik népszerűségüket egy jó cél érdekében használták.

Háztól-házig

Háztól-házig project az OCTV megvalósítása a már fent említett Ábel Von Müller videó ötletből kiindultan. Itt az oldalon már írtunk róla így nem részletezzük tovább csak annyit mondunk, hogy folytatjuk minden eddiginél nagyobb létszámmal és meglepőbb helyszínekkel...Magyarok készüljetek, házhoz jönnek a videósok! ;)

YouTuber foci

Év utolsó időszakában a Starnetwork jóvoltából és a videósok hathatós támogatásával és közreműködésével létre jött az első YouTuber foci. Egy remek ötlet jó hangulatú megvalósítása lett ez az egész melyben minden videós remekül érezte magát és már alig várja a folytatás. Ez nem marad el, jövőre ennek még durvább és nagyobb méretű folytatása következik. Cipőket fel, fairplay ON és rúgjuk a bőrt!

Hát ez lenne a mi kis visszatekintésünk az évre, mely természetesen nem minden videós minden munkáját tartalmazta de remélhetőleg egy képet adott arról ami történt , elég különleges és maradandó volt.

Mindenkinek kellemes pihenést még erre a pár napra, és Boldog Új Évet kívánunk!

Meggymag voltam, jövőre ugyanitt tali!Szólj hozzá