Hirdetés

Így néz ki a Prince of Persia remake-je


2020 szeptember 12. 15:00
Hirdetés

A Ubisoft bemutatta a 2003-as Prince of Persia: Sands of Time remake-jét. Nem mindenki dobta el tőle az agyát...

A régi videojátékok új köntösbe öltöztetése nagy divat manapság. Sajnálatos módon számos silány remaster kiadás készül, de természetesen azért akadnak nagyon szépen újraalkotott klasszikusok is. Gondoljunk csak a nemrég felújított Resident Evil 2-re, amivel lenyűgöző munkát végzett a Capcom. Most a Ubisoft is megmutathatja mit tud ezen a téren, ugyanis a közel 20 éves Prince of Persia: Sands of Time remake-jét készíti el, amiről már egy előzetest is prezentált.

Ez az első remake, amely a Ubisoft égisze alatt születik. Ahogy a trailerben is látható a kiadó az eredeti játék harci mechanizmusát és látványvilágát dolgozta át a legújabb technológiák felhasználásával. Kérdés, hogy ez elegendő lesz-e a sikerhez. Amennyiben jó lesz a remake fogadtatása, úgy van rá esély, hogy a trilógia többi része (Warrior Within, The Two Thrones) is kap némi ráncfelvarrást. 

Habár a Ubisoft az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb játékát vette elő és fényezte újra, a rajongói visszajelzések nem minden esetben pozitívak. Sokan nincsenek megelégedve az előzetesben látott, felújított grafikával. Vannak, akik a jelenetek megváltoztatásával nincsenek kibékülve. Akadnak, akiknek a szinkronhangok és dialógusok nem tetszenek. Egyszóval lenne még mit csiszolni a játékon. Nem sok idő lesz a polírozásra, mert a tervek szerint 2021 januárjában fog megjelenni a remake PS4, Xbox One és PC platformokra.

Összehasonlításképpen készült egy videó, amelyben a régi és az új változat jeleneteit vágták egymás után.Szólj hozzá