Fortnite karaktered akár az arcmimikádat is leutánozhatja majd


2020 november 22. 08:00

Az Epic Games felvásárolta a Hyprsense-t, ami érzelemkifejező digitális avatarok készítésére specializálódott.

A Fortnite népszerűségének egyik sarkalatos pontja, hogy a játék fejlesztői mindig képesek valami újjal előrukkolni. A folyamatosan fejlődésnek és újdonságoknak hála az egyszerű erődépítős battle royale játékból mára már egyfajta közösségi tér alakult ki, ahová az ember nem csak egy kis öldöklésre tér be, hanem némi időt tölthet együtt barátaival is. A készítők ehhez a közösségi élményhez adnának némi pluszt azzal, hogy a digitális karaktereket tovább fejlesztik. 

A Hyprsense saját alkalmazása például lehetővé tette, hogy a felhasználó arckifejezéseit egy egyszerű webkamera segítségével közvetlenül egy 3D-s, animált karakterre helyezze. Ez a technológia mostantól az Epic új részlegén bontakozhat ki. Itt már megtalálható a korábban felvásárolt 3Lateral és a Cubic Motion fejlesztőcsapata. A cél, hogy olyan avatarokat hozzanak létre, amelyek a legapróbb részletekig képesek megfelelni alkotójuk elképzeléseinek. Nem csak a kinézet, de az érzelemkifejezés terén is. 

Ősz elején, a bétában megjelenő Hyprmeet app ugyan már nem elérhető, de az alábbi videóból látható, hogy mire is képes a Hyprsense csapata. Az Epic gondozásában pedig ennél sokkal többre is vihetik. Kíváncsian várjuk mi fog kisülni munkájukból.Szólj hozzá