Érkezik a Spotify "Történetek"?


2020 december 1. 06:00

A Spotify egy új Snapchat-stílusú "Történetek" funkcióval kísérletezik.

A Spotify Christmas Hits lejátszási listájánál egy sor művész, köztük Jennifer Lopez, Ava, Max, Kelly Clarkson és a Pentatonix is rövid videoklipekben mesélnek kedvenc karácsonyi dalaikról.

A sztárok történetei a lejátszási lista borítóképén díszelgő körre koppintva nézhetők meg. A kör megérintésével egy olyan felület jelenik meg, amely mindenki számára ismerős lehet, aki valaha is látott egy Instagram- vagy Snapchat-történetet.

A Spotify is megerősítette, hogy az új funkciót nyilvánosan tesztelték. "A Spotify-nál rendszeresen számos tesztet végzünk annak érdekében, hogy javítsuk a felhasználói élményt" - mondta egy szóvivő. Bár azt is hozzátette, hogy amíg néhány teszt sikeresnek bizonyul a felhasználói élmény fejlesztésében, addig néhányat csak tanulságként könyvelnek el. Hogy a történetek melyik kategóriába fog tartozni, még nem tudni.

A Spotify-nak nem ez az első, ilyen jellegű tesztje, ugyanis 2019-ben már kísérleteztek a Storylines nevű funkcióval. A Snapchaten való debütálás óta a “Történeteket” már számos más közösségi felület is használja. Az egyik legismertebb megvalósítása az Instagramos verzió, de más szolgáltatás, köztük a YouTube, a Facebook, a Twitter és még a LinkedIn is beépítette repertoárjába. Így várhatóan a Spotify sem fog már sokáig késlekedni.Szólj hozzá