Hirdetés

Elon Musk megcsinálta a nagybevásárlást az ünnepek előtt


2019 november 1. 07:00
Hirdetés

Elon Musk 1 millió dollárt adományozott a népszerű YouTuber, Jimmy 'MrBeast' Donaldson által szervezett faültetési kampánynak.

A #TeamTrees kezdeményezés májusban indult útjának, amikor is MrBeast YouTube csatornája elérte a 20 millió feliratkozót. Követői arra biztatták, hogy ünnepelje a mérföldkövet 20 millió fa ültetésével. Így jött létre a #TeamTrees kapmány, melyben minden egyes adományozott dollár után egy fa kerül ültetésre. Ide kattintva te is ültethetsz fát. A projekt a múlt héten jelentős lendületet kapott, miután számos nevesebb YouTuber is csatlakozott a kampányhoz. A Tesla atyjának figyelmét is felkeltette a jótékonysági ügy és Donaldson tweetjére azt írta, hogy “Jól hangzik! Hova és milyen fákat ültetnek?” Miután megkapta a kielégítő magyarázatot csak ennyit válaszolt: “Oké, legálisnak tűnik, adományozok 1 millió fát.”

Donaldson nagyon megörülhetett a felajánlásnak, mert ezután a “Treelon Musk” névvel illette a vezérigazgatót, akinek ez annyira megtetszett, hogy Twitter nevét megváltoztatta és még profilképét is lecserélte egy erdőre. A Twitter felhasználói ezután rámutattak, hogy az Elon név héberül tölgyfát jelent.

A kampány egyéb figyelemreméltó adományozói közé tartozik a Twitter alapítója, Jack Dorsey is, aki 150 000 fa ültetésére tett ígéretet, és olyan neves YouTube csatornák is, mint  Marshmello, Jacksepticeye, Ninja, The Slow Mo Guys, Marques Brownlee, Mark Rober, Rhett&Link és Smarter Every Day. Mindegyik csatorna több millió feliratkozóval rendelkezik. Ráadásul a YouTube bejelentette, hogy az adományok tranzakciós díját átvállalja, így a videósok is jobb szívvel tudják ajánlani követőiknek, hogy adakozzanak.  A #TeamTrees hashteggel biztatják a nézőket, hogy tegyenek ők is valami jót bolygónk érdekében. 

Az egyik legnagyobb nonprofit szervezet, az Arbor Day Foundation menedzseli a faültetést. Eddig több mint 10 millió fa ültetésére gyűlt össze adomány, de az alapítvány célja, hogy 2022 végéig 100 millió fát ültessen.Szólj hozzá