Hirdetés

Elindult a Disney streaming szolgáltatása


2019 november 15. 07:00
Hirdetés

Nem volt teljesen zökkenőmentes a Disney+ startja. Sok helyen hibába futottak a felhasználók és nem tudtak csatlakozni a felülethez.

Elindult a Disney+, amit elemzők már most a Netflix egyik legnagyobb riválisának tartanak. A Disney, Marvel, Pixar, Star Wars és National Geographic produkcióit is felvonultató streaming szolgáltatás az animációs és szuperhős filmeken kívül sorozatokkal és saját gyártású tartalmakkal (Mandalorian) rajtolt el. Egy 7 napos ingyenes próbaverzió várja a felhasználókat, így mindenkinek egy hét áll rendelkezésére, hogy eldöntse megéri-e előfizetnie a szolgáltatásra. Havi szinten 6.99 dollár (kb. 2120 Ft), éves szinten 69.99 dollár (kb. 21.230 Ft) az előfizetés díja. De elérhető egy bővített csomag is, ami magába foglalja a Disney+, Hulu és ESPN+ műsorait havi szinten 12.99 dollárért (kb. 3940 Ft).

A Disney+ elérhető okostelefonokon, okostelevíziókon, játékkonzolokon, streaming modulokon és böngészőkön keresztül is, úgy mint Android TV, Apple TV, LG smart TV, Samsung smart TV, Sony smart TV, Roku TV, Roku streaming eszközök, Amazon Fire TV, Amazon Fire tablet, Android okostelefonok és tabletek, iPad, iPhone, Xbox One, PlayStation 4, Google Chromecast és internetes böngészők (Edge, Chrome, Firefox, Safari).

Egy Disney+ előfizetéshez 7 különböző profil is hozzárendelhető. Mindenki személyre szabott ajánlásokat kaphat, illetve külön összeállíthatja kedvenceit. Párhuzamosan, egyszerre négy eszközön futhat a streaming szolgáltatás és nem kell felárat fizetni a jobb minőségért, alapból 4K-ban nézhetik az előfizetők a tartalmakat.

A Disney elsőként az Egyesült Államokban, Kanadában és Hollandiában indította el streaming szolgáltatását. November 19-én Ausztráliában és Új-Zélandon is elérhetővé válik. 2020 március 31-én pedig Angliában, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és még számos másik régióban fog rendelkezésre állni. Kelet-Európába, így köztük hozzánk is nagy valószínűséggel 2021-ben érkezik a szolgáltatás. De nézzük a jó oldalát, addigra már csak kijavítanak minden technikai hibát és a legtöbb most induló sorozatnak is lesz több évada. Csak a fránya spoilereket kell addig elkerülni…Szólj hozzá