Ebben az évben Marvel-film nélkül maradunk


2020 szeptember 24. 15:32

A Fekete Özvegy bemutatója ismét el lett halasztva, így idén már nem ülhetünk be egy Marvel-filmre se.

A világon jelenleg számos moziterem tart zárva a tomboló koronavírus-járvány miatt. A filmstúdiók kénytelenek nehéz döntéseket hozni, hogy elkerüljék a jelentős bevételkiesést. Számos film került bemutatásra a nagy vászon helyett streaming szolgáltatónál (Mulan, Greyhound, Antebellum) és bizony majdnem az összes blockbuster premierjét halasztják egyre későbbi időpontokra. 

Fekete Özvegy szóló bemutatkozását 2020 május 1-re tervezték, de a járvány miatt őszre ütemezték át a premiert. Egy ideig úgy tűnt, hogy november 5-én jegyet válthatunk Natasha Romanoff filmjére, de a nem túl bíztató, covid-19 helyzet miatt ismét elhalasztották a bemutatót. Nem is akármennyivel. Jelenlegi felállás szerint 2021. május 7-én érkezik a hazai mozikba a Fekete Özvegy. Ám egy jó dominóvárhoz hasonlóan ez azt eredményezi, hogy a többi Marvel-film is későbbre tolódik. Idén decemberben már láthattuk volna az Örökkévalókat, de először februárra, majd jövő év őszére halasztották a premiert. Így pár hónap helyett több mint egy évet kell várni az új szuperhősök debütálására, egészen pontosan november 5-ig ülhetünk tűkön. Shang-Chi sem úszta meg a lökdösődést. A Shang-Chi és a 10 gyűrű legendája 2021 májusa helyett csak júliusban kerül a mozikba. És persze ezeket a dátumokat sem vehetjük készpénznek. Attól függően, hogy alakul a járványügyi helyzet, akár további átütemezés is megtörténhet.

Sokan azt rebesgetik, hogy a várva várt és nagyon sokszor elhalasztott DC-filmet, a Wonder Woman 1984-et se biztos, hogy a karácsonyfa alá tehetjük. Idén még nagy várományos a Wonder Woman folytatása mellett Daniel Craig utolsó James Bond-filmje, ami ha minden jól megy, akkor november 19-én rajtol el. Továbbá Ryan Reynolds videojátékos témájú akció-vígjátéka, a Free Guy, ami december 10-én kerülhet a nagyvászonra. És persze ott van még Denis Villeneuve Dűnéje, amit szintén az ünnepi szezonra, december 17-re várunk.Szólj hozzá