Hirdetés

A YouTube is beizzítja tiktokos verzióját


2020 szeptember 15. 12:41
Hirdetés

Először Indiában fogják tesztelni a YouTube Shorts nevű újdonságot, amellyel 15 másodperces videókat lehet majd készíteni.

A TikTok népszerűségét látva számos cég próbálja másolni a Bytedance videókészítő és tartalommegosztó appját. A rövid, jó esetben kreatív videók, amelyek alá zenéket és hangokat lehet vágni villámgyorsan meghódították a fiatalok szívét. A TikToknak 800 millió aktív felhasználója van és idén tavasszal már elérte a kétmilliárd letöltést. Nem csoda hát, hogy sorra jelennek meg a konkurensek. Főleg miután a kínai fennhatóságú app több országban is nehéz helyzetbe került. Indiából például már kitiltásra került, de nagyon rezeg a léc az Egyesült Államokban is.

A riválisok között van a Facebook kistesója, az Instagram, ami a Reels nevű funkciójával próbálja kiütni a nyeregből a TikTokot. Illetve a legnagyobb videomegosztó, a YouTube is a lovak közé csapott. A Shorts egy olyan eszközkészlete lesz a YouTube-nak, ami mobilon keresztül lesz használható. 15 másodperces videókat lehet majd vele készíteni, amelyeket a felhasználók kedvük szerint szerkeszthetnek, hangokat és zenéket vághatnak alá, módosíthatják a lejátszás sebességét, illetve előre be is időzíthetik azokat.

shorts

Elsőként Indiában fogják tesztelni az újdonságot, ahonnan már kitiltásra került a TikTok. A kínai app egyébként pont ebben az országban volt a legnépszerűbb, 120 millió felhasználójával még Kínát is megelőzte. Így nagy valószínűséggel lesz kereslet a YouTube Shortsra, ami némi finomhangolás és új funkciókkal való bővítés után más országokban is elérhetővé válik majd. Eleinte csak androidos készülékeken bukkan fel a Shorts, de idővel az almás felhasználóknál is megjelenik az új eszköz. A tervek szerint a rövid videók a YouTube kezdőoldalán is ott fognak virítani, így biztosan minden felhasználó észreveszi majd az élesedést. Egyelőre még teszt fázisban van az eszköz, így biztosan várni kell még egy jó darabig a megjelenésére.Szólj hozzá