Hirdetés

A Trónok harca alkotóit 200 milllió dollárért szerződtette a Netflix


2019 augusztus 11. 07:00
Hirdetés

A Disney is lecsapott a szerzőpárosra. Nem is akármit, az új Star Wars-filmeket bízták rájuk.

A Trónok harca ellentmondásos lezárása ellenére Benioff és Weiss nyélbe tudott ütni egy exkluzív megállapodást köszönhetően a rekordmennyiségű Emmy-jelölésnek, melyet a sorozat utolsó évada kapott. És mivel a duó tapasztalata egy olyan nagy és komplikált műsoron nyugszik, mint a Trónok harca, nincs kétség afelől, hogy képesek lesznek TV-műsorokat és filmeket készíteni a Netflix számára.

Az alkotópáros többéves film- és TV-megállapodást írt alá a Netflix-szel, ami nem kevesebb mint 200 millió dollárt kóstál. Az üzlet részeként Benioff és Weiss nem fog többé műsorokat készíteni az HBO-nak, ahol a Trónok harca kreátorai és írói voltak. Kizárólag Netflix projekteken fognak dolgozni, kivéve a már meglévő elkötelezettségüket, ami nem más mint egy megállapodás a Disney-vel a Star Wars franchise kapcsán. Benioff és Weiss megköszönték az HBO-nak az ott töltött időket, illetve továbbra is fel lesznek tüntetve executive producerként a készülő és tervezett Trónok harca spinoff sorozatoknál.

A streaming szolgáltatók között nem kis küzdelem zajlik, hogy jobbnál jobb szerzőket szerezzenek meg. Benioff és Weiss kegyeiért az Amazon és Disney (FX, Disney+) is harcba szállt, de végül a Netflix nyerte a licitet. A szolgáltató rajtuk kívül lecsapott az Amerikai Horror Story és A Grace klinika alkotóira is, ami további több száz millió dollárba került.

A Netflix jelenleg a vártnál alacsonyabb előfizetői növekedéssel szembesül. Ennek egyik oka lehet, hogy az előfizetői díjak emelkedtek, illetve az elmúlt pár negyedévben az eredeti és drága műsorok és filmek eléggé gyenge teljesítményt mutattak. A Netflix az új szerzőktől reméli a segítséget és hiszi, hogy a múlt hiányosságait és veszteségeit javítani tudja.Szólj hozzá