Hirdetés

A Google Térképen is láthatóvá válnak a traffipaxok


2019 június 1. 10:00
Hirdetés

A Waze legjobb funkciói a Google Térképen is elérhetővé válnak a napokban.

Már egy ideje csicseregték a madarak, hogy a Google Térkép alkalmazásba új funkciók fognak kerülni és ezekre már nem is kell olyan sokat várni. Sőt egy ideje már bizonyos régiókban használják is ezeket az újításokat.

A napokban hivatalosan is közzétették azon országok listáját, ahol az appon belül elérhetővé válnak a sebességkorlátozásra és traffipaxokra figyelmeztető jelzések. Szerencsére kis hazánk neve is szerepel a felsorolásban. A funkciókat a Google tulajdonában lévő, nagy népszerűségnek örvendő Waze-ből emelték át. Lényegében maguk a gépjárművezetők tudják egymást figyelmeztetni a traffipaxokra, úgy hogy megjelölik az alkalmazásban a mérési pontok helyét, így az arra utazók fokozottan figyelhetnek a sebességkorlátok betartására (!!) és megúszhatják a nem kívánatos csekkek befizetését.

További pluszként szerepel a térképen a sebességhatárok kiírása, mely szintén segíti az arra tévedőket a szabályos és biztonságos közlekedésben. Az appon belül csak az androidos felhasználók fognak tudni traffipaxot jelölni, az iOS rendszerrel működő eszközökön csak látni lehet őket.Szólj hozzá