Hirdetés

A Google Pixel 4 titkos fegyvere, a Soli chip


2019 június 20. 14:23
Hirdetés

Ha beigazolódnak a pletykák, akkor az Aware (Project Soli) funkcióval érintés nélkül, apró kézmozdulatokkal is lehet majd vezérelni a Google Pixel 4 készülékeket.

A Google legújabb, várhatóan októberben érkező csúcskategóriás telefonja a hírek szerint, olyan technológiával lesz felszerelve, amely lehet, hogy képes lesz megizzasztani a konkurenciát. A  Project Soli technológia tökéletesítésén 2015 óta dolgozik a Google és úgy fest, hogy a Pixel 4 mobiltelefonnal fog majd debütálni. De pontosan mi is ez a korszakalkotó fejlesztés? A Soli chip rádióhullámokat használva érzékeli a finom és pontos ujj-és kézmozdulatokat és ezeket a gesztusokat a telefon vagy más okos eszköz képernyőjén történő műveletekké alakítja. A lényegében chipbe épített radar meghatározza a mozgások tartományát, szögét és sebességét és ez alapján, előre meghatározott mozdulatokkal irányíthatjuk a virtuális gombokat, csúszkákat, azaz érintés nélkül vezérelhetjük eszközünket. Egy kis szemléltető videót is közzétett a Google ATAP.

Sokaknak szöget üthet a fejében, hogy miért is van erre szükség? Azon kívül, hogy elképesztő menő, ahogy Jedi trükkökkel működtetjük okos eszközeinket?! Végre nem lesz szanaszét taperolva a képernyő, nem lesz csupa folt, nem lesz tele mindenféle baktériummal, télen még kesztyűben is tudunk hadonászni (kivéve kétujjasban, az mondjuk vicces lehet), a szétizzadt kezünk sem okoz majd gondot az érzékelésben és még ki tudja mennyi előnye lehet. Persze hátrányok is lehetnek bőven (apró kézmozdulatok elsajátítása a felhasználó részéről, érzékelés stb), de azokat lehet meg tudjuk bocsátani a kezdeti időszakban.

Írjátok meg kommentben véleményeteket és hogy szerintetek milyen előnye és hátránya lehet még ennek a vívmánynak!Szólj hozzá