Hirdetés

A Facebook újdonságával pofonegyszerű lesz adataink mentése


2019 december 3. 14:51
Hirdetés

A Facebook bejelentése szerint egy új funkció segítségével könnyedén átmenthetjük feltöltött képeinket és videóinkat közvetlenül a Google fiókunkba.

A Facebook-adatok letöltésére 2010 óta van lehetősége a felhasználóknak. A Beállításokon belül a Facebook-adataid menüpontban érhető el a saját információ letöltése, amely lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználó az addigi összes adatáról, feltöltött fényképéről, videójáról,  tevékenységéről, megmozdulásáról másolatot készíthessen és azt lementhesse magának. A funkción belül kiválasztható, hogy pontosan miről szeretnénk másolatot kérni (a kategóriák mellett található jelölőnégyzetekben pipálhatjuk be), mely időtartomány adatait szeretnénk elérni, illetve hogy milyen formátumban és milyen minőségben szeretnénk hozzájutni azokhoz.

A letöltött adatokkal utána azt kezdünk, amit csak szeretnénk, így akár külső merevlemezre vagy a Google Drive-ba is feltölthetjük őket, de ez mind eléggé időigényes. Ezt a lépést spórolhatjuk meg a Facebook új funkciójával, amely lehetőséget fog nyújtani adataink közvetlen átmozgatására másik szolgáltató által kezelt fiókba is. Elsőként fényképeink és videóink menthetőek majd át néhány gombnyomással a Google Fotókba. A későbbiekben pedig nagy valószínűséggel több szolgáltató felé is kiterjesztik az adatmegosztás lehetőségét. A funkció ugyanabban a menüpontban fog megjelenni, mint ahol az adatmentés is van.

A kezdeményezést még tavaly indította a vállalat a Google, Apple, Microsoft, és Twitter együttműködésével. Még a kezdeti szakaszban van a projekt, egyenlőre teszt fázisban az íreknél érhető el a funkció, de 2020-ban a világ többi részén is elindul majd.Szólj hozzá