A Disney nagy bejelentései


2020 december 13. 08:00

Özönlenek majd az elkövetkező pár évben a Star Wars és Marvel produkciók.

A járvány miatt sajnos az idei év sokaknak nem éppen úgy alakult, ahogy tervezték. A filmgyártásnak is rendesen betett a koronavírus, számos forgatást kellett felfüggeszteni és jó néhány film és sorozat premierjét csúsztatták 2021-re. Így ha jövőre minden visszakerül a régi kerékvágásba, akkor bizony lubickolni fogunk az új tartalmakban. A Disney már el is árulta, hogy mik a tervei az elkövetkezendő esztendőkre. Mondjuk úgy, hogy rendesen el leszünk látva szuperhősös, no meg Star Warsos fronton.

Nagy valószínűséggel jövőre nálunk is elindul a Disney saját streaming szolgáltatása, amelyre a mostani bejelentés szerint 10 új Marvel és 10 új Star Wars sorozat fog érkezni.
A nagysikerű The Mandalorian két spinoffot is kap (Ahsoka és Rangers of the Old Republic). Lando Calrissian is kiérdemelte saját produkcióját. A várva várt Obi-Wan Kenobi-sorozat is berobog majd, ráadásul visszatér benne Hayden Christensen, mint Darth Vader. A Star Wars: Andorban a Zsivány Egyes egyik karakterét (Cassian Andor) ismerhetjük meg jobban. Az The Acolyte pedig a jedik aranykorában fog játszódni. Az élőszereplős sorozatokon kívül új animációs szériák (Droid Story, Star Wars: Visions, The Bad Batch) is gazdagítják majd a Star Wars univerzumát. Na meg persze Mando története sem marad harmadik évad nélkül. Éééés új, egész estés Star Wars-mozi nélkül sem maradunk, ugyanis a Wonder Woman rendezőnője, Patty Jenkins bejelentette a Rogue Squadront, az X-szárnyú pilótákról szóló filmjét, ami a tervek szerint 2023 ünnepi szezonjában debütál majd.Ami pedig a Marveles frontot illeti. Nick Fury valóban kap egy külön sorozatot Secret Invasion címmel, Samuel L. Jacksonnal a főszerepben. Az Ironheartban Vasember lányos verziója (Riri Williams) teszi majd tiszteletét és Don Cheadle Hadigépe is kap egy külön szériát Armor Wars címmel. A Groot rajongók is örülhetnek, hiszen külön gyökeret ereszt nemsokára a Disney+ műsorán I am Groot címmel. A többi őrzőt sem kell sokáig hiányolni, ugyanis kapnak egy karácsonyi különkiadást. Sólyomszem is visszatér, ezúttal a kis képernyőkre a Hawkeye sorozatban. És persze a Marvel Batmanje, azaz Moon Knight (Holdlovag) is bemutatkozik.

A széles vászonra pedig olyan produkciók érkeznek majd, mint a nagy visszatérésekkel kecsegtető Pókember 3 (premier: 2021 ünnepi szezon), amelyet még megelőz a jövőre csúsztatott Fekete Özvegy és Örökkévalók. A Hangya és a Darázs harmadik része, a Doctor Strange (premier: 2022. március 25.), a Fekete Párduc (premier: 2022. július 8.) és a Marvel Kapitány (premier: 2022. november 11.) második része is be van már ütemezve, illetve egy új Fantasztikus Négyes-film is debütál a közeljövőben. A Thor: Love and Thunder 2022 tavaszán borzolja majd a kedélyeket. A galaxis őrzői harmadik felvonására azonban várni kell még 2023-ig.

Jövőre egész biztosan találkozhatunk Wandával és Vízióval a WandaVision sorozatban, amely januárban rajtol el a Disney+ műsorán. Márciusban Sam és Bucky története folytatódik A Sólyom és Tél katonája sorozatban. 

Májusban kedvenc bajkeverőnk is visszatér és azt kell mondjuk, hogy a Loki beharangozója láttán igencsak tátva maradt a szánk.

Nyáron érkezik a várva várt animációs sorozat, a What If…?

Szintén 2021-ben fog bemutatkozni egy új karakter, Ms. Marvel, akinek bőrébe Iman Vellani fog bújni.Szólj hozzá