Hirdetés

A Disney idén rekordokat dönt - már a 8 milliárd dollárt is meghaladták az idei jegyeladások


2019 augusztus 9. 07:00
Hirdetés

A Walt Disney Studios a globális jegyértékesítésben meghaladta a 8 milliárd dollárt, köszönhetően a nagysikerű Marvel és a Disney alkotásoknak.

A 2019-es harmadik negyedévi eredmények szerint a vállalat 20,25 milliárd dollár bevételt realizált. A sikereken felbuzdulva a cég arra készül, hogy a filmszínházon kívül is győzelmet arasson és ez nem kevés költséggel jár. Elindítják a Disney+ streaming szolgáltatást, illetve a nemrég felvásárolt 21st Century Fox tartalmai is tovább szélesítik a Disney palettáját. A Disney legtöbb divíziójának bevételei növekedtek, beleértve a média hálózatokat és a stúdió szórakoztató részlegeit is. Utóbbi bevétele a legújabb negyedévben 33 százalékkal, 3,8 milliárd dollárra nőtt.

A Disney idei mozis sikerei példátlanok voltak. A 2019-es első nagy kasszasiker a Marvel Kapitány volt, ami több mint 1 milliárd dollárt hozott a konyhára. Azóta két másik alkotás, a Bosszúállók: Végjáték és az Aladdin is túlszárnyalta az 1 milliárd dolláros álomhatárt. Mi több a Bosszúállók: Végjáték 2,8 milliárd dolláros bevételével minden idők legjövedelmezőbb filmje lett. És még hátravan legalább két nagy várományos is, a Jégvarázs 2 és a Star Wars: Skywalker kora. Várhatóan mindkét film átlépi azt a bizonyos milliárd dolláros határt és ezzel a Disney egy újabb rekordot dönthet meg. Az első stúdió lehet, akinek az éves jegyeladása meghaladja a 10 milliárd dollárt.

Az elemzők szerint az idei év sikereit nem fogja tudni jövőre is produkálni a stúdió. Várhatóan a 2021-es évben fog újra dübörgni a szekér, amikor is érkezik az Avatar második része, illetve a Doctor Strange és a Thor folytatása is. De a jövő évben nem is a mozifilmeken lesz a hangsúly. Idén novemberben indul a Disney+ streaming szolgáltatás, így a nagyvászon helyett a kisebb képernyőre kerül a fókusz. Az elmúlt évek egyik legnagyobb beruházása a Disney saját streaming szolgáltatásának elindítása volt. A piac igencsak telített (Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, HBO Go, Apple TV Plus), de nem a Disney lenne, ha nem szállna be a versenybe. Habár a Hulu is a Disney fennhatósága alá tartozik, a Disney+ exkluzív film- és tévéműsorokkal, illetve az eddigi legkedvezőbb árral (6,99 dollár/hónap és 69,99 dollár/év) száll a ringbe. A későbbiekben pedig olyan csomagajánlatokkal is előrukkolhat a vállalat, melyek az ESPN+, a Hulu és a Disney+ tartalmait is egyaránt elérhetővé teszik.Szólj hozzá