Hirdetés

A Bosszúállók húsvéti tojásai


2019 április 21. 09:00
Hirdetés

Te szoktál keresgélni húsvéti tojást? Filmekben és videojátékokban is?

Jelen esetben nem a hagyományos értelemben vett húsvéti tojás kerül terítékre. Az Easter Eggeket úgy rejtik el a filmekben, szoftverekben, videojátékokban a készítők, mint ahogy nagymamáink rejtették el a húsvéti tojásokat a ház körül. Ha meg akarjuk találni őket, akkor kitartóan kell keresgélni. Az Easter Egg lehet egy belsős poén, egy rejtett üzenet vagy kép vagy egy alkotás titkos tartalma.

Az első videojátékba rejtett Easter Egg az 1979-es Atari 2600 játékkonzolra készült Adventure-ben volt. A kiadó nem engedte meg, hogy a fejlesztők neve fel legyen tüntetve, nehogy a konkurencia lecsapjon a dolgozóira. Azonban az egyikük nem viselte jól ezt a megszorítást és elrejtett egy titkos üzenetet a játékban: "Created by Warren Robinett". Ezt az üzenetet csak az láthatta, aki a  játék egy bizonyos pontján, avatárját egy bizonyos pixelre helyezte. A művekbe történő rejtett tartalmak elhelyezése már a digitális korszak előtt is létezett. Gondoljunk csak Alfred Hitchcockra, aki saját filmjeiben bukkant fel vagy Al Hirschfeld karikaturistára, aki lányának nevét (NINA) rejtette el alkotásaiban.

Aki látta a Steven Spielberg által rendezett, 2018-as Ready Player One filmet, biztos hogy felfedezett legalább egy Easter Egget. A film azon túl, hogy magáról az Easter Egg vadászatról szól, maga is tele van rejtett utalásokkal. Több mint százzal! De a Disney rajongók is biztosan felfedezték már, hogy a karakterek nem csak a saját meséjükben bukkanak fel. Természetesen a Marvel filmek sem maradhattak Easter Eggek nélkül. A Marvel Univerzum alkotásai, beleértve a TV sorozatokat is, tele vannak belsős poénokkal, múltbéli és jövőbeli filmes utalásokkal, melyek segítik az egész összképet átlátni.

Ide kattintva fedezd fel te is ezeket a rejtett utalásokat vDrome segítségével! Szólj hozzá