Hirdetés

20x zoom a Google Pixel 4 készülékben?


2019 augusztus 13. 10:26
Hirdetés

A Google kreatív igazgatójának, Claude Zellwegernek Instagram posztja után sokan azt hitték, hogy a még meg nem jelent Pixel 4 20x zoom-mal fog érkezni.

A félreértésre az adhatott okot, hogy Zellweger egy érdekes árnyakkal teli képet posztolt és az egyik kommentre reagálva azt írta, hogy "20x zoom #pixel,". Ebből sokan arra következtettek, hogy a kép a várhatóan októberben érkező Google Pixel 4 okostelefonnal készült, ráadásul 20x zoom-mal. A kreatív igazgató a pletyka kirobbanása után helyretette a történetet és elmondta, hogy a kép valójában Pixel 3a-val készült. A 20x zoom nem olyasmi, ami a jelenlegi Pixel készülékeken elérhető lenne. A Pixel 3 és Pixel 3A is “csak” a 10x digitális zoom-ra képes és nem rendelkeznek optikai telefotó lencsével sem.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Light + Shadow #googleIDstudio

Claude Zellweger (@claudezellweger) által megosztott bejegyzés,

Persze benne lehet a pakliban, hogy Zellweger “véletlenül” szivárogtatott ki információt és a Google PR részlege kérte fel, hogy tisztázza az ügyet. Előfordulhat ugyanis, hogy az új készülékben a 10x digitális zoom 2x telefotó lencsével lesz kombinálva, ami kiadhatja a 20x zoom-ot. Ez mondjuk kissé valószínűtlennek tűnik, mert a Google szereti elhinteni az információkat a még meg nem jelent készülékeiről, így kicsi az esély, hogy a PR részleg arra kérte Zellwegert, hogy utólag hazudjon.

Azért az bizonyos, hogy a Google Pixel 4 készülék kamerarendszere nem lesz piskóta, legalábbis a kiszivárogtatott képek alapján.Szólj hozzá